-
Καταλαβαίνουμε ότι η φωτιά είναι έτοιμη, όταν μπορούμε να κρατήσουμε το χέρι μας σε απόσταση 3 εκατοστά από την φωτιά μόνο για 2 δευτερόλεπτα.
-
Αν θέλουμε να χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς, μπορούμε απλά να μετακινήσουμε τα κάρβουνα, αραιώνοντας τα, ενώ αν θέλουμε να αυξήσουμε τη ένταση τότε τα συγκεντρώνουμε όλα προς το κέντρο.
-
Αν έχουμε ψησταριά με καπάκι, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να μην το ανοίγουμε διαρκώς, διότι αυτό που θα πετύχουμε είναι να μειώσουμε τη θερμοκρασία.
-
Ψήνουμε το φαγητό μας πάντα σε «ασφαλή» φωτιά, δηλαδή πρέπει πάντα τα κάρβουνα να έχουν αρχίσει να γίνονται γκρι και να μην βγάζουν φλόγα, για να μην υπάρχει έκλυση επικίνδυνων ενώσεων.
-
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μια βρώμικη σχάρα, διότι εκτός του ότι καπνίζει, αλλοιώνει επίσης τη γεύση του φαγητού μας!!
-
Μόλις ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, αφήνουμε τη ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά, για να καεί το λίπος και στη συνέχεια καθαρίζουμε με μια βούρτσα ότι έχει μείνει.
-
Καλό είναι όταν έχουμε επιλέξει ψησταριά υγραερίου να αφαιρούμε και να πλένουμε τον καυστήρα αλλά και τις σχάρες, 2 φορές το χρόνο.
-
Προτιμούμε ψησταριές με καπάκι διότι μπορούμε να κρατήσουμε το φαγητό ζεστό!!
Επίσης, απαραίτητα σύνεργα για τη διαδικασία του ψησίματος:
-
Προσανάμματα
-
Φυσητήρας
-
Αναπτήρας θερμού αέρα
-
Σχάρα με λαβές
-
Τσιμπίδα
-
Σπάτουλα με μακρύ χερούλι